Het bereiden van jouw favoriete drankje
Ceremonieel cacao recept
De perfecte manier om je dag te beginnen
Je bent er dus in geslaagd een goede bron van cacao te vinden en nu ben je op zoek naar de beste manier om het te bereiden. Geweldig, dan ben je hier aan het juiste adres!
Hieronder laten we je een aantal van de belangrijkste elementen zien voor jouw perfecte cacao recept. Volg de stappen en je maakt zo je perfecte drankje. Oh ja, vergeet niet je intentie te zetten voor de cacao te drinken! Als je je laat leiden, ontdek je misschien iets nieuws!
1. Kies je dosering
Lichte dosis
10 - 20 gram
Als koffievervanger is dit een perfecte dosering. De theobromine in de cacao geeft je een vergelijkbare boost als cafeïne. De boost is echter meer gericht op creativiteit en flow zonder het stressvolle gevoel.
Oh ja – hebben we je al verteld dat er geen crash is zoals bij koffie?
Dagelijkse dosis
20 - 35 gram
Heb je een extra kick nodig bij je dagelijkse activiteiten? Maak contact met je hart en stimuleer jouw flowstate.
Als kickstart van de dag of voor sporten en activiteiten waarbij je energie kunt channelen zou deze dosis je keuze zijn. Bepaal je intentie, volg het cacaorecept en geniet van deze krachtige dosis!
Ceremoniële dosis
35 - 40 gram
Wil je alles uit je ervaring met de geest van mama cacao halen? Probeer een ceremoniële dosis! Volg dit cacao recept met intentie en ontspan met geweldige muziek. Duik in jezelf met een krachtige meditatie. De rest van de dag zul je meer creativiteit en focus ervaren.
Let op dat je dit niet laat op de dag probeert. Het kan zijn dat je dan ’s nachts moeilijk in slaap komt door de theobromine.
2. Kies de vloeistof
Weet je niet zeker hoe je jouw drankje het lekkerst vindt? Geen zorgen, er is geen vast cacao recept. Je kunt het drinken in elke variatie die je maar wilt! Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder twee opties benoemd. Verwarm langzaam ongeveer 250 ml van de drank naar keuze en voeg de cacao toe. Zorg ervoor dat de cacao niet wordt blootgesteld aan een kokende vloeistof, want dat komt de smaak en de voedingswaarde niet ten goede. Tussen de 70 – 80 graden is voldoende omdat je alleen de cacao probeert te smelten om er een lekker drankje van te maken!
Water
Wij maken onze drankjes meestal gewoon met water, heerlijk simpel! Het zorgt voor de meest natuurlijke smaak en is toegankelijk, ook op reis!
Melk
Als je op zoek bent naar een alternatief voor water, is melk een prima vervanger. Het geeft meer smaak in vergelijking met water en is gemakkelijker schuimig te bereiden. Als jij de persoon bent die alle melk uit je lege cappuccinokopje schept, dan is dit de vloeistof die je moet hebben. In principe kun je elke vloeistof gebruiken die je maar wilt (natuurlijk of op plantaardige basis). Zorg er wel voor dat het makkelijk te verwarmen is, want je zult je cacao moeten smelten!
Tip: als je je gezondheid echt een boost wilt geven, probeer het dan met rauwe melk. Smaakt geweldig!
3. Shaken, not stirred
Een kleine James Bond verwijzing, leek me leuk om te zeggen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je het mengt, zolang je het maar goed doet.
Gebruik een garde, mixer, een shake beker, een blender of elk ander voorwerp dat je kan vinden. Wat je wil zien zijn bubbels bovenop je drankje, dit zijn de cacaoboter vetten gemengd met lucht.
Probeer het mengen en volgen van dit cacao recept met aandacht te doen. Dit is niet alleen goed voor je drankje, maar het stelt je ook in staat om aanwezig te zijn en bij jezelf in te checken voordat je je warme traktatie drinkt!
Tip: de knop hieronder bevat een prachtig lied gerelateerd aan de cacaoplant!

4. Jouw cacao recept met extra kruiden
Honing of ahornsiroop
Heb je onze drank nou geproefd en denk je: er mag wel wat meer zoet in dat cacao recept? Geen zorgen! Om je drankje te zoeten raden we je aan om natuurlijke honing of ahornsiroop te gebruiken. De textuur maakt je drankje dikker en het wordt bijna een romige zoete lekkernij. Natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar over het algemeen zou een theelepel (ruim) voldoende moeten zijn!
De perfecte kruiden
Er zijn veel kruiden die je kunt toevoegen aan jouw eigen cacao recept. Hieronder staan er twee die wij graag gebruiken!
- Cayennepeper – Dit kruid heeft veel gezondheidsvoordelen! Het versterkt je immuunsysteem en ontspant je spieren. Het bevat vitamine B, C, E & K en kan ontstekingswaarden verminderen.
- Ceylon kaneel – Natuurlijk kun je elke kaneel gebruiken, maar als je ceylon kunt bemachtigen maakt dat de lekkernij nog lekkerder. Het smaakt zoeter en heeft een ontstekingsremmend effect. De andere vorm van kaneel: Cassia, bevat cumarine, wat niet zo goed voor je is (Maak je geen zorgen, alleen als je er een eetlepel per dag van eet) .
5. Geniet van jouw moment
Mooi, je hebt het cacao recept gevolgd en je drankje is klaar! Nu is het tijd om ervan te genieten. Als je er een hebt, schenk het dan in een mooie beker, speel wat muziek en steek wat wierook aan. Geniet ervan!